Składniki:
- 1 cukinia
- 3 jajka
- 100 g orzechów włoskich
- 150 g cukru
- 10 g cukru waniliowego
- 250 g mąki
- 150 ml oleju rzepakowego
- łyżka stołowa proszku do pieczenia
- łyżeczka sody oczyszczonej
Wszystkie składniki, oprócz orzechów i cukinii, łączymy ze sobą mieszając delikatnie mikserem. Jak już wszystkie składniki są ze sobą dobrze wymieszane, rozdrabniamy orzechy nożem i dodajemy do masy. Cukinie trzemy na tarce i również dodajemy do całości. Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Całość przekładamy do formy i wstawiamy do rozgrzanego na 175 C piekarnika. Pieczemy około 45 minut. Ciasto należy podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem i najlepiej ze świeżo ubitą śmietaną. Ja niestety nie zdążyłam :)
10 minut później:
A Wam jak smakowało ???
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz